Adres
Çaykara İş Merkezi Yakutiye
Hizmet Saatleri
Pzt - Cmts: 9:00 - 20:00

Mezoterapi Nedir, Ne İşe Yarar?

Mezoterapi, cildin orta tabakasına uygulanan tedavilerin ortak ismidir.  Leke mezoterapisi, saç mezoterapisi en yaygın uygulanan tedavi çeşitleridir. Ağızdan alınan veya kas-damar enjeksiyonu ile verilen ilaçlar sorunlu bölgeye tam etki göstermemektedir. Mezoterapi tedavisi sayesinde  hastanın şikayeti olduğu bölgeye ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer gerekli maddeler doğrudan verilmektedir.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, şikayetçi olunan bölge derisinin orta tabakasına yapılan tedavi yöntemidir. Bu tedavi ilk olarak 1950 yılında Fransa’da kullanılmıştır. Tedavi doğrudan sorunlu bölge üzerine yapılabilir, bu sayede çok kısa sürede kalıcı sonuçlar verir.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Damar yolu, kas enjeksiyonu veya ağızdan alınan ilaçlar tam olarak istenilen sonucu vermeyebilir. Mezoterapi tedavisi sorunlu bölgenin orta tabakasına doğrudan uygulanır ve sorunun tedavi edilmesini sağlar. Tedavide düşük dozda ilaçlar, bazı vitamin ve mineral gibi vücudun ihtiyacı olan maddeler kullanılır.

Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

  • Yaşlılık karşıtı tedavi olarak kullanılır. Cildin kaybettiği nemi geri kazandırır, cilde gençlik ve parlaklık verir.
  • Saç sorunları içinde oldukça faydalıdır. Saç mezoterapisi sayesinde saç dökülmesi önlenir, saçlara hacim ve güç kazandırılır.
  • Leke tedavisinde uygulanır.
  • Selülitleri yok eder.
  • Gebelik, kilo alıp verme nedeniyle meydana gelen çatlakları giderir.
  • Gözaltı renk değişimini giderir.
  • El ve ayak bölgesinde oluşan yaşlılık belirtilerini giderir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi, yüz veya vücudun diğer bölgelerine enjeksiyon yöntemiyle yapılır. Tedavide kişinin ihtiyacına göre solüsyon hazırlanır. Mezoterapi solüsyonlarının içinde hyaluronik asit, vitaminler, mineraller, amino asitler, antioksidanlar vardır. Bu özel solüsyon sayesinde cildin kolajen üretmesi sağlanır, cildin elastin sentezi artırılır, cildin kendini yenilemesi sağlanır.

Mezoterapi Nereye Yapılır?

Mezoterapi, cilt gençleştirme, leke tedavisi, bölgesel incelme, selülit tedavisi, çatlak ve yara izlerini yok etme, saç tedavisi gibi birçok şikayet için yapılır. Yüz, saç, el, kol, selülitli bölge , karın bölgesi mezoterapi uygulanan başlıca bölgelerdir.

Yüz Mezoterapi ( Mezolifting) Nedir?

Yüz mezoterapisi, yüz bölgesine uygulanan işlemdir. Ciltteki yaşlanma belirtileri, leke tedavisi, sarkma sorunu, renk eşitsizliği gibi şikayetler için yapılır. Bu uygulamada genellikle cildin ihtiyacı olan hyalüronik asit, bazı vitaminler, mineraller, amino asitler gibi maddeler yüze enjekte edilir.

Yüz mezoterapisi yaptıran kadınlar ve erkeklerin yorumları memnuniyet doludur. İşlem öncesi yüz temizlenir ve anestezik bir krem sürülür.  Bu sayede işlem oldukça konforlu hale gelir. Anestezik kremin etki etmesi için bir müddet beklenir ve son olarak hazırlanan mezoterapi kokteyli cilde enjekte edilir.

Bu uygulama yüzün her tarafına ve boyun, dekolte bölgesine kolaylıkla yapılabilir.

Yüz Mezoterapi ( Mezolifting) Ne Kadar Kalıcı?

Yüz bölgesine dışarıdan uygulanan kremler, losyonlar cildin alt tabakalarına etki etmez, sadece cilt bariyerinde kalırlar. Mezolifting uygulaması cildin orta tabakasına yapılır, bu sayede soruna doğrudan müdahale edilir.

Mezolifting, cildin canlılık, parlaklık kazanması, yaşlanma belirtilerinin yok edilmesi için yapılan uygulamadır. Bu uygulamada kullanılan vitamin, mineral, hyaluronik asit gibi maddeler vücut tarafından zamanla emilir. Bu nedenle yüz mezoterapisi kalıcı bir işlem değildir. Yüz mezoterapisinin kalıcılığı kişinin yaşı, yaşam koşulları, şikayetinin şiddetine göre değişiklik gösterir. 

Mezoterapi Gözaltına Yapılır mı?

Göz altı bölgesi yüzün en hassas yerlerinden biridir. Bu bölgeye her işlem yapılmaz. Ancak mezoterapi göz altına rahatlıkla yapılabilen bir uygulamadır.  Bu işlem sayesinde göz altında oluşan renk değişimi, yaşlanma belirtileri gibi şikayetler giderilir.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi, zayıflayarak veya herhangi bir nedene bağlı dökülen saçları yerine getirmek için yapılan  mezoterapi türüdür. 

Bu işlemde saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, amino asit gibi maddeler saçlı derinin orta tabakasına enjekte edilir. Bu sayede kılcal damarlar aktif hale getirilir, saç dökülmesi önlenir. Saç mezoterapisi aynı zamanda yeni saç çıkmasını da sağlar.

Saç mezoterapisi kadın ve erkek olmak üzere herkese yapılabilir.

Leke Mezoterapisi

Cilt üzerinde meydana gelen renk değişimleri leke, çil olarak tanımlanır. Cilt lekeleri bazen doğuştan gelebilir. Ancak çoğunluğu güneş ışınları, yaşlılık  gibi dış etken kaynaklıdır. Cilt lekeleri sadece yüz bölgesinde oluşmaz, el, dekolte bölgesi gibi vücudun farklı bölgelerinde de meydana gelebilir.

Leke mezoterapisi, leke tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi sayesinde lekelenmeye sebep olan sorun ortadan kaldırılır, cildin kaybettiği maddeler cilde enjekte edilir.

Mezoterapi Kaç Seansta Etki Eder?

Mezoterapi tekrarlanabilen bir uygulamadır, kalıcı değildir. Mezoterapi seans sayısı kişinin yaşı, şikayetçi olduğu durum, genel sağlığına göre değişiklik gösterir. 

Bazı durumlarda bir seans mezoterapi yetebilir. Bazı durumlarda ise işlem tekrarı gerekir. Yaşlanma karşıtı, cilt bakımı niyetiyle yapılan yüz mezoterapisi en az 6 ay arayla tekrarlanması önerilir. Leke tedavisi, saç mezoterapisi, selülit tedavisi için yapılan tedavi seansları doktor tarafından belirlenir. Mezoterapi yaptıranların yorumları ilk seanstan itibaren gözle görülür etki gösterdiği yöndedir.

Mezoterapi Acıtır mı?

Mezoterapi, ağrısız, acısız uygulamalar arasında sayılabilir. İşlem öncesi uygulama bölgesi önce temizlenir. Ardından anestezik bir krem sürülerek bölgenin uyuşması sağlanır. Bu işlem için oldukça ince uçlu iğneler kullanılır. Tüm bu etkenler sayesinde mezoterapi dayanılmayacak ağrı ve acı vermez. 

İğnesiz Mezoterapi

İğnesiz  mezoterapi, cilt bakımında iğne kullanılmadan yapılan işlemdir. Bu işlemde cilt üzerinde makine veya başka bir cihaz kullanılarak cilt üzerinde mekanik etki yaratılır. Bu yöntem son zamanların gözde cilt bakım prosedürdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir